Zwangerschapsboeken & dagboeken voor je zwangerschap

Hoera! Je bent zwanger. Natuurlijk wil je je goed voorbereiden op deze mooie tijd en elke verandering bijhouden. Hier lees je alles over de beste zwangerschapsboeken en leuke tips voor zwangerschapsdagboeken.

Zwangerschapsboeken top 5

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een praktische uitspraak waar je als je zwanger bent veel aan gaat hebben. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld met onze favoriete zwangerschapsboeken.

1. De grote geboortegids

Mariel Croon, Joris van der Post
De grote geboortegids is een boek geschreven door een verloskundige en een gynaecoloog. In het boek staat alles wat je over je zwangerschap, de bevalling en kraamtijd moet weten. De schrijvers geven in dit zwangerschapsboek antwoord op vragen als: ‘wat mag ik eten’, ‘wat houdt een prenataal onderzoek in’ en ‘wat te doen bij complicaties’.

Het boek kun je hier bestellen.

2. Perfecte moeders bestaan niet

Diane Koster 

Een zwangerschap is niet altijd rozengeur en maneschijn. Naast vervelende zwangerschapsklachten kun je ook last krijgen van angsten en onzekerheid. Deze gevoelens mogen er zijn, maar soms zorgt dit dat je uit balans raakt. Het boek perfecte moeders bestaan niet helpt je op dat soort momenten te relativeren en brengt je weer in balans

Ben jij de balans een beetje kwijt? Of maak je je zorgen om het aanstaande ouderschap? Het boek bestel je hier.

3. 1000 vragen over de 9 maanden

Wiebe Braam & Aart Leemhuis

Een zwangerschap is hartstikke spannend en brengt veel vragen met zich mee. In dit zwangerschapsboek wordt antwoord gegeven op alle vragen die er over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd kunnen ontstaan.

Het boek kun je hier bestellen.

4. Zwangerschapsboek voor mannen

– Gerard Janssen

Een boek voor mannen mag natuurlijk niet ontbreken! Je partner kan nu alles lezen over de ontwikkeling van het kindje en de hormonale veranderingen (met de bijbehorende emoties). Wedden dat hij binnen de kortste keren met een grote reep chocola thuis komt? Dit zwangerschapsboek geeft op humoristische wijze antwoord op vragen als ‘hoe ga ik om met de onredelijkheid van mijn vriendin?’, maar geeft ook een korte cursus verloskunde. Kan altijd een keer van pas komen!

Trek in een extra reep chocola? Of wil je dat je vriend weet wat er in je omgaat? Het boek bestel je hier.

5. Zwanger- Aftellen tot de bevalling

– Susan Magee & Kara Nakisbendi

Het boek Zwanger- aftellen tot de bevalling behoort ook zeker tot een van onze zwangerschapsboeken. De 9 maanden van je zwangerschap worden uitgebreid beschreven en daarnaast krijg je ook nog eens tips van specialisten en andere moeders. To the point en erg grappig.

Je kunt het boek hier bestellen.

Zwangerschapsdagboek

Zwangerschapsdagboeken zijn makkelijk bij te houden. Je kunt dit doen op je computer, in een notitieboekje maar ook door een zwangerschapsdagboek aan te schaffen. Vaak maakt de layout van deze boekjes je zwangerschapsdagboek net wat mooier. Wij hebben de leukste zwangerschapsdagboeken voor je op een rij gezet.

Mijn 9 maanden dagboek

Pauline Oud Dit dagboek vertelt je wat je de komende maanden kunt verwachten, geeft handige tips en biedt daarnaast nog ruimte om je eigen ervaringen op te schrijven. Zo heb je aan het eind van je zwangerschap een heel compleet overzicht van heel je zwangerschap. Leuk voor later! Het dagboek koop je hier.

Oei ik groei, 9 maanden dagboek

Xaviera Plas

Wil jij alles zo uitgebreid mogelijk opschrijven? Dan is het 9 maanden dagboek van Oei ik groei! iets voor jou. Het boekje biedt niet alleen ruimte om alles op te schrijven, maar heeft ook een stickervel voor de echte milestones tijdens de 9 maanden, een bewaarhoesje voor al je echofoto’s en uitneembare pagina’s zodat je je zwangerschapsdagboek helemaal naar eigen smaak kunt personaliseren.

Kun jij niet wachten om alles over je zwangerschap in je eigen zwangerschapsdagboek op te schrijven? Het boekje bestel je hier.