1 week zwanger

Slecht nieuws. Je bent nog niet zwanger. De allereerste dag van je zwangerschap is niet de eerste dag dat het eitje en de zaadcel elkaar vinden, maar de eerste dag van je laatste menstruatie. De bevruchting vindt pas twee weken later plaats. Verwarrend hè?

%

Zo ver ben je in je zwangerschap

Week 1 van de zwangerschap

 

Je baby in week 1

Het is voor jou en de gezondheid van je baby ontzettend belangrijk dat je gezond leeft. Het is slim om dit al vanaf het moment dat je zwanger wil worden te doen. Je weet immers nog niet wanneer de bevruchting plaats gaat vinden. Probeer daarom al om eventuele sigaretten en alcohol te laten staan.  Je zwangerschap wordt vanaf deze week berekend, je hebt alleen nog geen baby in je buik. In week drie van je zwangerschap vindt de bevruchting plaats en zal je baby beginnen met groeien.

Lengte

0 centimeter

Gewicht

0 gram

Jij en je lichaam in week 1

In week 1 zal je nog niks van je zwangerschap merken. Dit komt omdat je nu nog gewoon ongesteld bent. Gelukkig is dit voorlopig de laatste keer! Naast je ongesteldheidsklachten zal je nu nog niks van je zwangerschap merken. De eerste week van je zwangerschap is daarom qua symptomen een hele fijne week. Vaak wordt deze week niet bewust meegemaakt, je bent immers net ongesteld geweest!

Tip: 1 week zwanger en foliumzuur

Als je zwanger wil worden, kun je alvast met foliumzuur beginnen. Dit is goed voor meerdere dingen. De kans dat je baby geboren wordt met een afwijking als een open ruggetje of hazenlip wordt namelijk verkleind. Daarnaast helpt het om een miskraam te voorkomen. Zodra je zwanger bent heb je ongeveer 400 tot 500 microgram foliumzuur nodig. Raadpleeg echter altijd een dokter zodat je een juiste dosis voorgeschreven krijgt.