36 weken zwanger

Ben jij nog steeds aan het werk? Dan gaat nu ECHT je zwangerschapsverlof in. Je kindje is nu klaar voor de geboorte en begint in te dalen. In de zwangerschapkalender lees je wat je nog meer kunt verwachten als je 36 weken zwanger bent.

%

Zo ver ben je in je zwangerschap

Week 36 van de zwangerschap

 

Je baby in week 36

Je baby is klaar om geboren te worden en ligt waarschijnlijk al in zijn vaste positie. Dit houdt in dat je baby is ingedaald en niet meer van positie kan veranderen. Het enige wat je baby nu nog rest is om de laatste weken nog zo veel mogelijk aan te komen.

Lengte

45 centimeter

Gewicht

2900 gram

Jij en je lichaam in week 36

Nu je 36 weken zwanger bent ga je hoe dan ook met zwangerschapsverlof. Goede timing, want de laatste loodjes wegen ook bij een zwangerschap het zwaarst. Probeer nog even van de ‘rust’ te genieten en grijp deze weken aan om goed uit te rusten, nog even naar de schoonheidsspecialist te gaan en om te zorgen dat de babykamer helemaal klaar is.

Je baby neemt inmiddels zoveel plek in dat je er flink last van kunt krijgen. Het eten van grote maaltijden is bijna onmogelijk en je zult merken dat het net lijkt alsof je conditie als sneeuw voor de zon is verdwenen. Gelukkig heeft het ook voordelen! Doordat je baby begint in te dalen komt je buik wat lager te liggen. Hierdoor ben je wat minder benauwd en zul je hopelijk wat minder last hebben van maagzuur. Helaas staan ook hier weer nadelen tegenover. Doordat je baarmoeder zakt moet je vaker naar de wc en kun je een drukkend gevoel op je vagina ervaren.

Heb jij alle benodigde spullen voor je baby, de babykamer (én jezelf) al besteld?

De producten bij deze 5 toppers mag je echt niet missen!
1. Bol.com
2. Lodger (tip)
3. Prenatal
4. Babypark
5. Kidzstore

Symptomen als je 36 weken zwanger bent

Met de bevalling in zicht kun je last krijgen van de volgende symptomen:

Vaak moeten plassen

Nu je baby is ingedaald zul je merken dat je nog vaker naar het toilet moet. Je zou bijna een tentje in de badkamer op kunnen zetten. Helaas zijn er niet heel veel tips om het vele plassen te voorkomen. De baarmoeder drukt op je blaas en minder drinken is geen optie. Wat wel kan helpen is om nadat je klaar bent met plassen wat langer op het toilet te blijven zitten. Het lijkt als je zwanger bent wel alsof je blaas oneindig is, dus er komen vast nog wat druppels uit. Zo zorg je dat je blaas een stuk leger is en hopelijk kun je zo een uurtje langer in je bed blijven liggen.

Stemmingswisseling

Nu de bevalling om de hoek staat kun je meer last krijgen van stemmingswisselingen. De bevalling is een ontzettend ingrijpend moment. Het is heel begrijpelijk dat je daar een beetje angstig voor bent. Probeer deze angsten bespreekbaar te maken met je partner of verloskundige. Lucht op! 

Tip: 36 weken zwanger en babykleertjes wassen

Nu je eindelijk met zwangerschapsverlof bent heb je tijd om de laatste dingen te regelen. Een van deze dingen is het wassen van alle babykleertjes. Kun je gelijk kijken of je genoeg kleertjes voor de baby hebt of dat je nog een keer wil shoppen. Ik denk dat wij het antwoord wel kunnen raden!