Foliumzuur

Ben jij zwanger of wil je zwanger worden? Dan heb je vast al een paar keer over foliumzuur gehoord. Foliumzuur is namelijk enorm belangrijk voor de (vroege) ontwikkeling van je ongeboren kind. Hier lees je wat foliumzuur is en waar het goed voor is.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd en dit krijg je binnen door gevarieerd en gezond te eten. Je kunt foliumzuur dan ook vinden in groene groentes, volkoren producten en vlees. Helaas krijg je als zwangere vrouw te weinig binnen en is het nodig om dit aan te vullen met vitaminepillen. Door het gebruiken en innemen van foliumzuur zorg je (misschien nog onbewust) erg goed voor je kind. Foliumzuur is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van het kind en helpt de kans op vervelende aandoeningen te verkleinen. Voorbeelden van deze aandoeningen zijn o.a.: hazenlip, syndroom van down en een open ruggetje.

Het is raadzaam om al vanaf het moment dat je zwanger wil worden en stopt met de pil te beginnen met het slikken van foliumzuur. Je weet nooit wanneer je zanger bent en het is natuurlijk wel fijn als je vanaf het begin van je zwangerschap voldoende foliumzuur binnenkrijgt. Extra foliumzuur is namelijk juist de eerste weken van je zwangerschap erg belangrijk, dit omdat in de eerste weken alle organen en vitale functies aangelegd worden. Je kunt als je 10 weken zwanger bent stoppen met het slikken van extra foliumzuur, overleg dit wel eerst altijd even met je huisarts of verloskundige.

Foliumzuur kopen

Je kunt foliumzuur gewoon in een drogisterij of op internet bestellen. Je hoeft er dus niet speciaal voor naar een apotheek. Wij hebben een paar merken op een rijtje gezet.

Kruidvat Foliumzuurtabletten

De foliumzuur tabletten van de Kruidvat zijn gemaakt voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die zwanger willen worden. Foliumzuur draagt tijdens de zwangerschap bij tot de groei en ontwikkeling van de foetus en tot vermindering van vermoeidheid.

Etos Foliumzuur

Foliumzuur draagt bij aan de groei van je ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Folaat helpt bij de vorming van de placenta en de weefselgroei tijdens de zwangerschap.

Davitamon Foliumzuurtabletten met Vitamine D

Davitamon staat er om bekend dat ze voor iedere levensfase supplementen aanbieden. Zo ook tijdens je zwangerschap. Foliumzuur draagt bij aan een goede ontwikkeling van je ongeboren kind.