Positiekleding

Krijg jij je knoop niet meer dicht? Of zit je favoriete shirtje net even te strak? Dan is het hoog tijd om positiekleding aan te schaffen. Het klinkt erger dan het is, want positiekleding kan namelijk hartstikke hip zijn.

Positiekleding

Wanneer je je tweede trimester in gaat kun je je buik bijna niet meer negeren. Alles gaat strakker zitten, het knoopje van je broek moet na een maaltijd steeds vaker open en al je BH’s knellen. Een zwangerschap brengt helaas al de nodige ongemakken met zich mee dus het laatste waar je op zit te wachten is slechtzittende kleding. Gelukkig kun je alle kleding die nu slecht zit na je zwangerschap gewoon weer aan. Je hoeft daarom niet ontzettend veel nieuwe zwangerschapskleding te kopen. Het gaat immers maar om een paar maanden. Het is daarom vaak al voldoende om een aantal basis outfits aan te schaffen. Wij geven je een voorbeeld:

  • 2 (spijker)broeken
  • 2 rokjes en 2 jurkjes
  • 2 leggings
  • 5 shirtjes
  • 2 truien en/of vesten
  • Jas

Dit is slechts een indicatie en daar kan altijd van afgeweken worden. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat dit natuurlijk veeeel te weinig is. Het fijne van een basisoutfit is dat je dit helemaal naar je eigen kledingstijl kunt aanpassen, als jij meer van jurkjes houdt zul je misschien wat sneller voor een zwangerschapsjurk kiezen dan voor een comfortabel vest.

Meegroeibeha

Je zult waarschijnlijk als eerst op zoek gaan naar een nieuwe BH. Je borsten groeien lekker mee en kunnen al gauw twee cupmaten groeien. Grote kans dat het dragen van je normale BH een kwelling is geworden. Meegroeibeha’s zijn dan ook een verademing. Deze BH’s geven je borsten voldoende steunen en zijn zoals de naam al doet vermoeden ‘op de groei’ gekocht. Erg handig want zo voorkom je dat je elke maand van je zwangerschap een nieuwe BH moet kopen.

Zwangerschapskleding (maat)

Dat je nu van je normale kleding een maatje groter hebt dan normaal, houdt gelukkig niet in dat je dit ook van zwangerschapskleding hebt. Dat scheelt weer he! De maat die je voor je zwangerschap droeg, kun je vaak ook aanhouden voor de positiekleding.

Zwangerschapsjurk

Je kunt je met je rondingen inmiddels aan het rijtje van Beyonce, J.LO en Kim Kardashian voegen. Je kunt je nieuw verworven rondingen mooi accentueren met een zwangerschapsjurk. Dit kun je als je werkt ook mooi gebruiken als zakelijke ouftit.

Voedingskleding

Wanneer je na je bevalling borstvoeding gaat geven is het handig om voedingskleding aan te schaffen. Voedingskleding zorgt ervoor dat je ook tijdens het voeden genoeg comfort ervaart, bijvoorbeeld door een bedekte rug of door makkelijk vrij maken van je borst.

Positiekleding kopen

Er is qua positiemode voor ieder wat wils. Onderstaand een overzicht van onze favoriete winkels. 

H&M

Heb je weinig te besteden of gewoon geen zin om bakken met geld uit positiemode uit te geven? Dan is de H&M een uitkomst. H&M verkoopt namelijk trendy positiekleding voor weinig geld. 

Hier vind je de positiekleding van H&M

Zalando

Zalando verkoopt niet alleen maar leuke schoenen, maar ook zwangerschapskleding. Er worden bij Zalando ontzettend veel merken aangeboden waardoor bijna iedere zwangere vrouw er een leuke outfit kan scoren. 

Hier vind je de collectie zwangerschapskleding van Zalando.

Noppies

Noppies staat bekend om haar zwangerschapskleding en haar goede prijs- kwaliteitsverhouding. Zeker een bezoekje waard dus!

Hier vind je de collectie van Noppies