22 weken zwanger

Wanneer je 22 weken zwanger bent gaat je baby steeds beter horen. Hij hoort nu je hart kloppen en je bloed door je lichaam stromen. Wil jij weten wat je deze week nog meer kunt verwachten? Je leest het hier.

%

Zo ver ben je in je zwangerschap

Week 22 van de zwangerschap

 

Je baby in week 22

Wanneer je druk bezig bent wordt je baby door je bewegingen in slaap gewiegd. Zodra je rustig op bed ligt of probeert te ontspannen wordt hij wakker en is het tijd om te bewegen. Een goede timing want zo kun je optimaal genieten van de bewegingen van je kind. Je kind heeft nu een favoriete slaappositie en slaapt bijna heel de dag. Dit zal hij de eerste weken na de bevalling blijven doen. Naast dat je baby veel slaapt is hij ook druk bezig om zijn zintuigen te verbeteren. Hij trekt nu al driftig aan de navelstreng (don’t worry, je navelstreng is veel sterker dan je kindje) en is flink aan het glimlachen. Ook zijn gehoor wordt steeds beter. Je baby heeft nog niet zo veel te zien waardoor het voor hem belangrijker is om zijn gehoor te trainen.

Je baby heeft nu haartjes op zijn hoofd, maar er is nog niet te zien wat de haarkleur van je baby wordt. De baby heeft nog geen pigment en daarom zijn de haren op zijn hoofd nog erg wit.

Lengte

28,5 centimeter

Gewicht

440 gram

Jij en je lichaam in week 22

Hey bigfoot! Niet alleen je buik, dijen en billen groeien.. Nee, ook je voeten kunnen zomaar een maatje groter worden. Helaas is het niet gezegd dat je voeten na de bevalling weer naar je oude maat teruggaan. Het kan zomaar zijn dat je ineens een hele nieuwe maat hebt. Always look at the bright side of life.. Nu heb je gelijk een goed excuus om nieuwe schoenen te kopen. Het is belangrijk om goede schoenen te kopen. De zwangerschap is al een aanslag op je voeten en benen, het minste wat je kunt doen is op goede schoenen lopen.

Je zult merken dat je conditie hard achteruit gaat. Je hart werkt een stuk harder dan normaal en ook je longinhoud is een stuk minder. Alsof dit al niet genoeg is zijn je gewrichten ook nog eens weker dan normaal.

Symptomen als je 22 weken zwanger bent

Nu je 22 weken zwanger bent kun je weer behoorlijk wat zwangerschapskwalen verwachten. Nog 18 weken geduld en ben je er eindelijk van af! 

Harde buiken

Het samentrekken van je baarmoeder wordt harde buiken genoemd. Dit kan opkomen door stress, maar ook als reactie op een andere zwangerschapskwaal. Als je veel last van pijnlijke harde buiken hebt is het verstandig om contact op te nemen met je verloskundige.

Slaapproblemen

Tijdens je zwangerschap zullen je dromen wat heftiger zijn. Het kan zijn dat je hierdoor slechter slaapt en slaapproblemen hebt. Dit is niet de enige reden. Het kan ook zijn dat je druk maakt om de bevalling en dat je buik behoorlijk in de weg gaat zitten.

Tip: 22 weken zwanger en de baby uitzetlijst

Heb jij al nagedacht wat je allemaal moet aanschaffen voor je baby? Dit is een goed moment om er een lijstje bij te pakken en alles aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je voordat je baby komt alvast alles in huis hebt.