Aambeien & zwanger – Voorkomen, genezen en populaire aambeienzalf tijdens de zwangerschap

Naast de bekende zwangerschapsklachten als misselijkheid en obstipatie, zijn er nog meer  klachten waar je tijdens je zwangerschap last van kunt krijgen. Aambeien zijn daar een voorbeeld van. Helaas heeft zo’n 70% van de zwangere vrouwen last van aambeien. De kans is dus heel groot dat jij er een van bent. Hier lees je wat aambeien zijn, hoe je aambeien tijdens je zwangerschap kunt voorkomen en hoe je ze kunt behandelen met populaire aambeien zalfjes, sprays en gels van bekende merken als Sperti, Curanol en Hemoclin.

Top 3 aanbieders aambeienzalf & gels

> Bol.com
> Wehkamp (tip: o.a. populaire aambeienzalf & gel van Hemoclin!)
> Drogisterij.net

 

 

Wat zijn aambeien?

Niet echt een fris onderwerp, maar helaas wel erg toepasselijk als je zwanger bent. Aambeien zijn gezwollen bloedvaten aan de binnenkant van je endeldarm en lijken erg op spataderen. Helaas bevindt een aambei zich niet op je been, maar op de rand en aan de binnenkant van je anus. Wanneer een inwendige aambei opzwelt kunnen ze naar buiten komen en klachten zoals pijn veroorzaken.

Zwangerschapshormonen spelen een grote rol bij het ontstaan van aambeien. Deze hormonen maken de bloedvatwanden dunner, terwijl de baarmoeder hier juist druk op geeft. De darmen komen daardoor in de verdrukking waardoor de stoelgang slechter wordt en de ontlasting harder. Hierdoor heb je meer moeite met naar de wc gaan en kunnen er aambeien ontstaan. Ben jij aan het eind van je zwangerschap en heb je nog geen aambeien gehad? Juich nog niet te vroeg. Aambeien kunnen namelijk ook na je bevalling optreden. Door het bevallen wordt de druk rond je anus hoger. Ook hier kun je aambeien door krijgen. Gelukkig verdwijnen deze aambeien meestal na één of twee weken.

Aambeien voorkomen

Helaas bestaat er geen wondermiddel om je te garanderen dat je geen last van aambeien krijgt. Gelukkig zijn er wel wat tips die de kans op aambeien wat verkleinen, zodat je misschien wel niet met aambeien zalf aan de slag hoeft tijdens je zwangerschap.

Veel bewegen

Het hebben van harde ontlasting draagt mede bij aan het ontstaan van aambeien. Door veel te bewegen zorg je dat je een betere doorbloeding krijgt, wat gunstig is voor je darmwerking.

Vezels en water

Het eten van voldoende vezels en het drinken van genoeg water helpt bij een stabiele stoelgang. Doordat je stoelgang constant bezig is, heeft je ontlasting geen tijd om hard te worden.

Niet persen

Heb je een moeilijke stoelgang en daardoor moeite met poepen? Als je hard perst vergroot dit de kans op aambeien. Probeer naar achter te leunen zodat de poep er makkelijk uit kan. Ook het gebruik van veel wc-papier kan nadelig werken, het is beter om met water te spoelen.

Aambeien genezen – Top 3 aambeienzalf zwangerschap

Je kunt aambeien genezen en je klachten verzachten door aambeienzalf te gebruiken. Wanneer je op internet of in de drogist op zoek gaat naar aambeienzalf, zul je zien dat er veel verschillende merken te koop zijn. Wij hebben de meest bekende aambeienzalf merken voor je op een rijtje gezet.

Curanol aambeienzalf

Curanol zalf helpt om de bloedvaten elastisch te houden en bevordert de doorbloeding. Curanol zalf kun je meerdere malen per dag dun op de aambeien of gebied rondom de anus aanbrengen. Curanol zalf is te koop bij drogisterijen en apotheken, maar je kunt het ook online bestellen, bijvoorbeeld hier bij bol.com.

Sperti aambeien zalf

Grote kans dat je Sperti al een lange tijd gebruikt. Het helpt namelijk enorm goed tegen wallen en schijnt rimpels tegen te gaan. Gelukkig helpt het ook bij klachten als gevolg van aambeien. Breng bij klachten ’s morgens en ’s avonds (en nadat je naar de wc bent geweest) een dun laagje op het gebied rondom je anus aan.

Je kunt Sperti zalven o.a. hier bestellen bij Bol.com in verschillende formaten. Je vindt er ook Sperti Cooling gel.

Hemoclin aambeienzalf

De aambeien producten van Hemoclin worden steeds populairder. Zowel de Hemoclin spray voor uitwendige aambeien bij zwangerschap als Hemoclin gels voor lastige inwendige aambeien. Je vindt de Hemoclin aambeien zalven hier bij Bol.com.